Hellevoetsluis – Op het eerste gezicht lijkt ons prachtige Quackstrand de ultieme plek om te ontspannen en te genieten van de zon, zee en zand. Maar wist je dat er achter de schermen een groep gemotiveerde mensen zich jaarrond met veel plezier inzet om jouw strandbezoek veilig te houden?  

Reddingsbrigade Hellevoetsluis is de vereniging die zich inzet om (verdrinkings)ongevallen op en rond de stranden en havens van Hellevoetsluis te voorkomen en te bestrijden.  

Dit jaar zijn zij wederom op zoek naar nieuwe strandhelden om hen te helpen bij hun missie om het strand voor iedereen veilig te houden.  

Word jij de volgende strandheld die het verschil maakt? Word lid van Reddingsbrigade Hellevoetsluis en maak deel uit van een gezellige vereniging die zich inzet voor de veiligheid van ons prachtige strand! 

Wat doe je als lifeguard? 
De Lifeguards van Reddingsbrigade Hellevoetsluis houden tijdens het badseizoen primair preventief toezicht op het Quackstrand van Hellevoetsluis, om ongevallen te voorkomen, dus voordat ze plaats kunnen vinden.  Verder patrouilleren zijn langs de andere stranden en havens van Hellevoetsluis. 

Maar als Lifeguard doe je veel meer dan alleen toezicht houden. Je wijst de badgast op de gevaren van het strand en grijpt in waar nodig. Reddingen uit het water, levensreddende eerste hulp, het opvangen of zoeken van vermiste kinderen én het behandelen van kleine EHBO gevalletjes zijn slechts enkele voorbeelden van de taken die je als Lifeguard uitvoert.  

De werkzaamheden van Reddingsbrigade Hellevoetsluis houden echter niet op na het badseizoen. De alarmploeg van Reddingsbrigade Hellevoetsluis staat 24/7 paraat om hulp te verlenen, op alarmering van Kustwacht Nederland of Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. Dit betekent dat een deel van de Lifeguards die in de buurt van de reddingspost wonen het hele jaar door 24/7 paraat staan om in actie te komen en mensen te helpen in noodgevallen, wanneer zij écht het verschil kunnen maken. 

Waar moet je aan voldoen? 
Als je houdt van het strand en de zee, stressbestendig bent en een proactieve houding hebt, dan zou je een perfecte kandidaat zijn om Lifeguard te worden bij Reddingsbrigade Hellevoetsluis. Daarnaast ben je sportief door te voldoen aan onze basisconditionele ingangseisen, ben je ruim beschikbaar bent tijdens het strandseizoen, of ben je bereid om actief bij te dragen aan de alarmploeg. 

Naast het bieden van een unieke hobby, bieden zij ook opleidingen tot internationaal erkend Lifeguard-diploma’s, jaarlijkse EHBO & AED herhaalcursussen en rij- en vaaropleidingen op ons moderne materieel. Dit zorgt ervoor dat je goed voorbereid bent om je taken als Lifeguard uit te voeren. Bovendien maak je deel uit van een hecht team en een bruisend verenigingsleven met veel activiteiten. De vereniging bestaat uit een diverse selectie leden, van 15-70+. 

Een ervaring voor het leven! 
Maar dat is niet alles! Als lid van Reddingsbrigade Hellevoetsluis zal je niet alleen leren hoe je levens kunt redden, maar ook vaardigheden opdoen die in je dagelijkse leven van pas komen. Zoals het werken onder druk, het denken onder stressvolle omstandigheden en het aansturen van een team. Dit zijn vaardigheden die op waardevol zijn in elk beroep. Het is daarom een geweldige kans om je cv te versterken en tegelijkertijd iets nuttigs te doen voor de samenleving. 

Daarnaast biedt Reddingsbrigade Hellevoetsluis ook de mogelijkheid om bestuurs- en commissie-ervaring op te doen, teneinde de dagelijkse gang van zaken in de vereniging draaiende te houden. Want, zoals je je voor kan stellen, er moet een hoop geregeld worden elk jaar! En zeg nu eens zelf, een beter kantoor dan het strand bestaat toch niet? 

Tot op het strand! 
Ben je enthousiast geworden om deel te worden van deze geweldige vereniging? 

22 april houdt Reddingsbrigade Hellevoetsluis een open dag, de Lifeguard-experience. Op deze dag wordt al ons materiaal en materieel getoond en zullen er Lifeguard-trainingen gegeven worden. 

Schrijf je in via deze pagina!