Zwemmend redden

Reddingsbrigade Hellevoetsluis biedt leuke en uitdagende reddingsopleidingen aan voor jong en oud. Een kind kan meteen na het behalen van een zwemdiploma van het zwem ABC  starten met de opleiding als Junior Redder, waarbij het vergroten van de eigen veiligheid en zelfredzaamheid in het water voorop staan. De opleiding verloopt vervolgens van zelfredding, via het redden van vriendjes en het redden met hulp- en reddingsmiddelen naar een opleiding tot volwaardig redder. Kernwoorden in de opleidingen zijn uithoudingsvermogen, oriëntatie, coördinatie, inzicht, samenwerking en communicatie waarbij altijd de veiligheid van de redder voorop staat.

Reddingsbrigade Hellevoetsluis kent de volgende recreatieve opleidingen:

Junior Redder 1 t/m 4
Tijdens deze opleidingen gaat er vooral om, om jezelf te leren redden.

Zwemmend Redder 1 t/m 4
Nu je jezelf goed weet te redden wordt het tijd om te leren anderen te redden, zoals bijvoorbeeld je vriendje of vriendinnetje. Voor het redden van anderen wordt er gebruik gemaakt van o.a. Hulp- en reddingsmiddelen.

Life Saver 1 t/m 3
De Life Saver wordt opgeleid om zelfstandig een verantwoorde redding uit te kunnen voeren. Hierbij maakt de Life Saver zelf de inschatting om dit droog of nat te doen en welke hulp- en reddingsmiddelen hierbij gebruikt worden.

Life Saver Beach
Heb je altijd al als strandwachter aan de slag willen gaan, dan is life saver beach een mooie opstap. Je leert hier de basis beginselen van het werk als strandwachter, waarna je de opleidingen tot Junior Lifeguard en hoger kunt gaan volgen. 

(Junior) Lifeguard
Naast de opleidingen in het zwembad kan je als lid van de reddingsbrigade vanaf  je 15e jaar beginnen met het behalen van (junior) lifeguard diploma’s.  Deze opleidingen zijn verdeeld in drie richtingen: Pool (zwembad), Open water en Beach (strand). Deze diploma’s leiden op tot toezichthoudende en hulpverlenende taken langs de kust, open water en het zwembad.
De opleidingen van de Reddingsbrigade zijn Internationaal erkend door de Internationale Life Saving Federation. Nadat iemand zijn opleiding tot  Lifeguard heeft behaald kan hij zich o.a. specialiseren tot Reddingsbrigadechauffeur en/of Lifeguard Schipper.

Een keertje mee zwemmen? Meld je aan voor een proefles en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen!