De liefdadigheidsloterij die bij de finales van het WPC 2018 tijdens de receptie van Lowrance plaatsvond, heeft 500 euro opgeleverd voor de plaatselijke Helvoetse Reddingbrigade.

Southampton, VK – Lowrance®, sinds 1957 marktleider op het gebied van visserij-elektronica, maakte vandaag bekend supporter te zijn van de Helvoetse Reddingbrigade, een vrijwilligersorganisatie met een korte maar krachtige doelstelling: ‘het voorkomen en bestrijden van verdrinkingsongevallen’ in Nederland. Eén van de kernwaarden van het merk Lowrance is het plezier op het water te verhogen, dus zijn we er trots op een liefdadigheidsinstelling te steunen die deze doelstelling onderschrijft. De Helvoetse Reddingbrigade werd op 20 februari 1975 opgericht en biedt 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, hulp op het water.

Lowrance heeft tijdens de 2018 World Predator Classic Finals, die plaatsvonden in Hellevoetsluis, besloten om geld in te zamelen voor de Helvoetse Reddingbrigade. Afgelopen juni streden tijdens dit evenement honderden vissers tegen elkaar om de felbegeerde WPC-titel. Op donderdagavond kleurde Lowrance de stad Hellevoetsluis blauw tijdens de jaarlijkse Lowrance party. Dit jaar organiseerde Lowrance een liefdadigheidsloterij, waarin een keur aan fantastische prijzen werd verloot, waaronder een Lowrance Hook2 fishfinder en de gloednieuwe FishHunter uitwerpbare transducer. Dankzij de vrijgevigheid van de deelnemers werd er € 500 bijeengebracht voor de Helvoetse Reddingbrigade.

Martin Mol, Marketing Manager voor Navico in BENELUX & DACH, overhandigde met veel plezier de cheque en zei: “Het is geweldig dat iedereen, ondanks de felle concurrentie tijdens het evenement, bijeen kwam om op deze avond in een geweldige sfeer geld bijeen te brengen voor dit goede doel!”.

De Helvoetse Reddingbrigade bestaat uitsluitend uit vrijwilligers en is afhankelijk van donaties om hun taken uit te kunnen voeren. Ieder jaar strijken er honderden vissers in Hellevoetsluis neer voor de WPC, en dankzij de service van de Helvoetse Reddingbrigade kan iedereen zich veilig en met een gerust hart op het water begeven. Lowrance is er bijzonder trots op deze eervolle liefdadigheidsinstelling te mogen steunen.