Jaarlijks worden in de zomermaanden, op het strand en bij recreatieplassen, gemiddeld 775 vermiste kinderen herenigd met hun ouders of begeleiders. Dit aantal daalt sinds 2015, mede dankzij campagnes als die met de 06-polsbandjes. Ouders of begeleiders kunnen hierop hun telefoonnummer noteren. Daardoor worden zij zich direct meer bewust van het risico op vermissing. Bovendien draagt dit initiatief bij aan een veiliger gevoel tijdens een dagje uit. Het doel is strandbezoekers bewustmaken van hoe zij kunnen voorkomen dat een kind zoekraakt en leren wat ze kunnen doen als dat wel het geval is. In het kader van vermissing bestaat er een sterke samenwerking met de Nationale Politie, verwoord in een protocol.

Reddingsbrigade Nederland stelt in het kader van deze preventieboodschap 200.000 06-polsbandjes gratis ter beschikking. Exemplaren zijn verkrijgbaar bij de Reddingsbrigadeposten en die van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).