Op zondag 27 mei hebben een tiental leden van de Reddingsbrigades Rockanje en Hellevoetsluis gezamenlijk examen gedaan voor de opleiding Lifeguard en Senior Lifeguards. deze beroepsopleiding wordt gegeven volgens de normeringen van de ILS (International Life Saving Federation). Na een voorbereidend traject van ongeveer twee maanden waar wekelijks werd geoefend werd de praktijk afgetoetst tijdens twee Proeven van Bekwaamheid en beoordeeld door afgevaardigden van Reddingsbrigade Nederland.

Om dit examen te behalen moesten een aantal casussen worden beoordeeld en uitgevoerd, zo moest onder andere hulp worden verleen aan een ruiter die van het paard gevallen was en daarbij gewond geraakt, weer een andere groep kreeg een melding dat er een kind vermist was op het strand, en tegelijkertijd was er een persoon vermist in het water, na deze praktijkcasussen volgde nog een stuk theorie.

Na afloop van het examen was het vol spanning wachten op de uitslag maar dat was niet tevergeefs en zijn beide verenigingen weer een aantal Lifeguards en Senior Lifeguards rijker. Wij feliciteren de deelnemers met hun behaalde diploma.

De Helvoetse Reddingsbrigade voert preventief toezicht uit van april tot en met september, elk weekend dienst om de veiligheid op en om het Haringvliet te waarborgen. In de maanden juli en augustus zijn we alle dagen aanwezig op onze strandpost op het Quackstrand nabij de Haringvlietdam.

Wilt u ook bijdragen aan de veiligheid op en rond het water of wilt u meer weten? Kom dan eens kijken bij de wekelijkse trainingsavond in zwembad ‘De Eendraght’ op dinsdag.