Stel uzelf voor, begin oktober krijgt u een brief van de gemeente dat u voor het einde van het jaar een ander huis moet zoeken, verhuizen, uw woning moet afbreken en de omgeving schoon moet opleveren.
Dat is precies wat nu gebeurt bij de Reddingsbrigade aan de Kanaalweg Oostzijde in Hellevoetsluis. De gebiedsontwikkelaar heeft een asfaltweg voorzien waar de Reddingsbrigade sinds 1990 is gehuisvest.
In het, ietwat gedateerde, pand van de Reddingsbrigade gebeurt meer dan je vooraf zou denken. Veel vrijwilligers zetten zich belangeloos in als professioneel opleider, trainer of instructeur op allerlei nautische en veiligheidsgebieden, bijvoorbeeld op het Quackstand, het Haringvliet of het Brielse meer, maar ook als zweminstructeur voor onze kinderen.
Deze redders in nood hoopt u nooit nodig te hebben, maar ze zijn er altijd. Onmisbaar bij onze stranden, evenementen en natuurlijk op het water. En als het onverhoopt mis gaat, zijn ze er. Altijd.
De reddingsbrigade, gefinancierd met donaties en door leden, heeft nu uw hulp nodig!
Omdat de locatie binnen 2 maanden moet worden verlaten zoekt de reddingsbrigade zo snel als mogelijk ruimte voor opslag van materialen waar, bij voorkeur, ook vergaderd kan worden. Zo om en nabij 100m2. De vele vrijwilligers van de reddingsbrigade staan met beide voeten op de zandgrond, luxe en poeha wordt niet gevraagd.
Heeft u mogelijkheden om de reddingsbrigade (tijdelijk) te helpen met een locatie, loods of voorziening? Heeft u mogelijkheden, mensen of middelen om te helpen met verhuizen of de huidige locatie op te ruimen ? Wilt u de Reddingsbrigade ondersteunen met een donatie? Ze kunnen uw hulp goed gebruiken! Kijk op website www.reddingsbrigade-hellevoetsluis.nl en stuur een e-mail naar bestuur@reddingsbrigade-hellevoetsluis.nl